Menu
Berani Menghadapi Kanser, memeluk kehidupan--7 tahun hidup bersama dengan kanser payudara

Nama saya Indahwati Iwan, tahun in berusia 72 tahun. Sejak tahun 2011 hingga tahun ini 2018, saya telah hidup bersama dengan kanser payudara selama 7 tahun. Dari permulaan didiagnosis penuh ketakutan sampai hari ini saya telah menjadi sebagai “Bintang anti-kanser” dan juga “Duta anti-kanser”. Saya telah mengalami banyak hal, dari pengalaman anti-kanser saya memberitahu saya bahawa saat kanser menyerang, pilihlah raawatan yang tepat dan sesuai dan juga mengekalkan mentaliti yang baik adalah faktor utama untuk melawan kanser.

kanser payudara, Modern Cancer Hospital Guangzhou

Pada 4 November 2011, ketika saya menghadiri Expo berada di Guangzhou, saya pergi ke hospital untuk melakukan pemeriksa kerana cirit-birit. Namun tidak disangka pemeriksaan menunjuk bahawa di payudara kanan terdapat satu ketulan sebesarnya 1.5cm dan telah didiagnosis sebagai “"karsinoma duktal dada invasif fase II”. Pada mulanya mood saya sangat rendah. Namun, selepas pertimbangan berulang-ulang, akhirnya saya memutus untuk menerima pelan rawatan dari pasukan MDT St. Stamford Modern Kanser Hospital Guangzhou iaitu “Operasi payudara kanan + Komprehensif Terapi Minima Kompleks”.

Pada 9 November 2011, saya menjalani mastektomi radikal payudara kanan. Untuk meningkatkan kesan rawatan, selepas pembedahan saya telah menerima 4 kali Terapi Intervensi secara invasif yang minimal. Doktor memberitahu saya bahawa rawatan ini tidak seperti pembedahan yang tradisional, terapi intervensi secare invansif yang minimal ini hanya menggunakan anestesia tempatan, tanpa batasan dan risiko seperti pembedahan tradisional, dan terapi ini juga memecahkan kecacatan dan kekurangan radioterapi dan kemoterapi sistemik yang traditional. Kepekatan dadah dalaman adalah tinggi dan kesan sampingan kurang. Yang terapi ini dapat membantu meningkatkan keberkesanan jangka panjang saya.

kanser payudara, Modern Cancer Hospital Guangzhou

Terbukti, pelan rawatan yang dicadang oleh pasukan MDT hospital sangat tepat. Selepas 3 bulan, rawatan saya telah selesai. Dari hasil pemeriksaaan saya menunjukkan bahawa "tiada metabolik lesi metabolik yang tinggi didapati di tapak tumor dan di tempat lain". "Ini bermakna tumor telah dikawal dengan berkesan, dan ia hanya perlu dikaji semula setiap 3 bulan. Selepas penyakit ini stabil, ia boleh dikaji semula sekali setahun," kata doktor saya.

Selepas saya keluar dari hospital, saya pergi ke Mongolia dan Xinjiang dengan kekasih saya. Saya mengembara ke tempat-tempat yang saya ingin pergi. Apa yang menggembirakan saya ialah hampir tidak ada orang yang menyangka saya seorang pesakit kanser.

Sekarang saya akan kembali ke St. Stamford Modern Cancer Hospital Guangzhou untuk melakukan pemeriksaan ulang. Selain daripada itu, setiap kali saya juga akan menjalani terapi semulajadi. Terapi ini adalah untuk meningkatkan imuniti tubuh untuk membunuh tumor atau merangsang tindak balas imun anti-tumor tubuh dan meningkatkan keberkesanannya.

Mujurlah, sejak awal rawatan pada tahun 2011, tumor saya tidak pernah kambuh, dan keadaan mental saya sangat baik.

Ulasan: Dari 2011 hingga 2016, pengalaman anti-kanser Ms. Wang Youhua telah menggalakkan banyak pesakit kanser di Asia dan banyak negara lain dan telah membawa harapan baru untuk rawatan kepada pesakit kanser payudara yang lain. Berikut adalah pengalaman pemenang anugerahnya selepas pencegahan kanser yang berjaya.

1. Pada bulan Ogos 2013, Indahwati Iwan dianugerah sebagai "Pahlawan Anti-Kanser" Hospital Kanser Moden Guangzhou Stanford.

2. Pada 31 Julai 2014, sebagai pengiktirafan semangat anti-kanser Indahwati Iwan, St. Stamford Modern Cancer Hospital Guangzhou mengadakan majlis perkahwinan keemasan untuk Indahwati Iwan dan juga menerima laporan media.

3. Pada bulan April 2015, pada "ASEAN Academic Forum on Minimally Invasive Therapy for Tumor", Indahwati Iwan menghadiri forum itu sebagai bintang anti kanser, dan juga berkongsi pengalaman anti-kanser dan menyebarkan tenaga positif anti-kanser.

4. Pada bulan Oktober 2015, Indahwati Iwan telah sebagai "sukarelawan anti-kanser" St. Stamford Modern Cancer Hospital Guangzhou di Indonesia. Dekan sendiri mengeluarkan surat pelantikan.

5. Pada Oktober 2015, Indahwati Iwan dinamakan "Pahlawan Anti-Kanser Tahunan" pada Majlis Ulang Tahun ke-10 St. Stamford Modern Cancer Hospital Guangzhou.

Kanser ≠ Kematian, ketika kanser menyerang, tidak perlu bersedih, jika tidak dapat mengatasi, kita juga dapat seperti Indahwati Iwan, hidup bersama dengan kanser, setelah kesulitan berlalu, pasti dapat menyambut hari esok yang lebih indah.

Lokasi Pejabat Malaysia
Soalan Lazim (FAQ)
Perkhidmatan Perubatan

Anda akan mendapat panggilan percuma selepas penyerahan anda.

Hantar

Telephone hotline

 0060102066616 (KL)
 0060108988919 (PEN)

Cancel

Confirm