Mengapa Pilih MCHG
Jenis Kanser
Terapi-terapi kanser
Cerita Pesakit
Pusat Perkhidmatan
Hubungi Kami
Rakan Kerjasama UICC
Rakan Kerjasama UICC

Kesatuan Kawalan Kanser Antarabangsa (Union for International Cancer Control, UICC) adalah anti-kanser organisasi bukan kerajaan yang terbesar di dunia. Ditubuhkan di tahun 1933, UICC terdiri daripada lebih 300 ahli organisasi dari lebih 100 buah negara di seluruh dunia, termasuk persatuan-persatuan kanser, institusi penyelidikan tumor, organisasi perubatan kerajaan, and sebagainya. Sejak itu, untuk melawan kanser yang semakan meningkat dan mengancam kesihatan awam global, UICC telah menjalankan satu siri aktiviti anti-kanser di seluruh dunia, seperti publisiti pengetahuan kanser, dialog yang berhasil dan tindakan kolektif, yang telah banyak menyumbang kepada punca anti-kanser global.

Sebagai rakan kerjasama UICC, kali pertamanya Modern Cancer Hospital Guangzhou menperuntukkan diri sendirinya bagi memperkenalkan produk kesihatan yang paling canggih di dunia. Ia melaksanakan konsep anti-kanser UICC terhadap kumpulan pelanggannya, menawarkan perkhidmatan kesihatan yang unggul serta langkah-langkah bantuan yang lain untuk pesakit-pesakit kanser di Negeri Cina dan juga seluruh dunia dengan menyokong activiti amal dengan sepenuhnya serta mempopularkan dan menyebarkan pengetahuan anti-kanser, dan berusaha untuk meningkatkan strategi anti-kanser global UICC.

 

Institusi Bantuan Perubatan Sukan Asia Guangzhou 2010
Institusi Bantuan Perubatan Sukan Asia Guangzhou 2010

Modern Cancer Hospital Guangzhou membantu Sukan Asia Guangzhou 2010 Sukan Asia Guangzhou 2010, Sukan Asia ke-16, telah diadakan di Guangzhou dari 12 November hingga 27 November 2010. Modern Cancer Hospital Guangzhou telah diberi gelaran kehormatan “Institusi Bantuan Perubatan Sukan Asia Guangzhou 2010” di atas kemudahan, persekitaran, perkhidmatan perubatan dan teknologi yang unggul, serta menjadi insitusi perkhimatan perubatan antarabangsa yang ditetapkan Sukan Asia Guangzhou 2010. Satu pasukan perubatan telah dibentukkan oleh kakitangan perubatan dari jabatan kecemasan, pembedahan, umum, dan perubatan Modern Cancer Hospital Guangzhou untuk menawarkan perkhidmatan keselamatan perubatan kepada pemain-pemain Sukan Asia, pelawat-pelawat asing serta warga Guangzhou semasa Sukan Asia Guangzhou 2010 dijalankan.

 

Hospital ECCU Terpilih
Hospital ECCU Terpilih

Satu-satunya hospital Ahli Kesatuan Perdagangan Eropah-Negeri Cina (Europe-China Commercial Union Members’ Hospital, ECCU) di selatan Negeri Cina.

lain-lain

Gabenor Bulacan mengucapkan terima kasih kepada Modern Cancer Hospital Guangzhou atas dedikasi dan bantuan untuk menganjurkan ceramah kesihatan perubatan dengan hospital.

Presiden Persatuan Perubatan Jabatan Kesihatan Manila (Manila Health Department Medical Association, Inc) menunjukkan kesyukuran khas kepada Modern Cancer Hospital Guangzhou atas penghadiran dirinya di majlis-majlis tahunan dan persidangan perubatan.

2Pada tahun 2009, Modern Cancer Hospital Guangzhou mengunjung ke Emiriah Arab Bersatu (UAE), Arab Saudi dan Mesir atas jemputan Majlis Perniagaan Mesir-Negeri Cina (ECBC), untuk mempromosikan pembangunan dan kerjasama antara Negeri Cina dan seluruh dunia dalam bidang perubatan.

Modern Cancer Hospital Guangzhou diberikan kehormatan oleh Datuk Bandar Manila.

Pada Mac 2012, Datuk Bandar Padang memberi anugerah kepada Modern Cancer Hospital Guangzhou kerana mereka telah memberikan syarahan di bandar Padang.

Pada tahun 2009, Modern Cancer Hospital Guangzhou menubuhkan hubungan kerjasama dengan syarikat insurans SINARMAS.

Menyuarakan pertanyaan anda kepada profesional perubatan dalam talian dan anda

Perundingan Percuma
Terapi Intervensi

Terapi Intervensi merupakan satu gantian baru kepada kemoterapi tradisional, di mana seorang doktor memasukkan instrumen seperti jarum atau kateter (tiub yang panjang, kurus) ke dalam tubuh badan melalui insisi yang kecil (1-2mm) di kulit. Instrumen itu kemudiannya dipandu oleh satu teknik pengimejan berpanggil floroscopi ke tumor kanser. Dengan kaedah ini, doktor boleh terus menyampaikan ubat cancer ke dalam tumor.Ketahui Lebih Lanjut

Krioterapi

Krioterapi, juga dikenalkan sebagai “Krioterapi Pisau Argon- Helium”, merupakan satu gantian baru kepada pembedahan fizikal. Secara praktikalnya, ia merupakan rawatan kanser “melampau sejuk + melampau panas”. Umumnya, sekurang-kurangnya 10-15 minit diperlukan untuk mencapai kesan analgesik yang melampau (melegakan kesakitan) sementara menurunkan suhu tempat yang cedera, dengan demikian mengurangkan kadar metabolik dan bengkak yang berkait dengan cedera tisu.Ketahui Lebih Lanjut


Cari Doktor

Pasukan perubatan kami termasuk pakar bedah, pakar onkologi radiologi, pakar onkologi perubatan, jururawat, pakar pemakanan, bersama dengan jurubahasa dan pakar kesihatan yang berkaitan; kami berdedikasi untuk memberi anda perkhidmatan yang mudah dan berkualiti tinggi.

Perundingan Percuma