Fokus pada teknologi anti-kanser baru, sebarkan tenaga anti-kanser yang positif

teknologi anti-kanser baru, kanser, terapi intervensi, krioterapi, Modern Cancer Hospital Guangzhou

Pemimpin hospital dan kumpulan media Malaysia

Pada 19-20 Mei 2015, sekumpulan media Malaysia berjumlah 11 orang daripada SIN CHEW DAILY, CHINA PRESS, GUANG MING DAILY, NANYANG SIANG PAU, LONG LIFE and the

Jesselton Breast Cancer Aid Association melawati Modern Cancer Hospital Gaungzhou untuk teknologi anti-kanser baru dan perkhidmatan perubatan.

Pada pagi 19 Mei, pengurus besar Modern Cancer Hospital Guangzhou Lin Shaohua, presiden Wang Huaizhong, naib presiden Chen Bing dan pemimpin lain dengan mesranya menyambut kumpulan media Malaysia. Pengurus Lin memberi sambutan yang mesra dan nyatakan harapannya bahawa lawatan ini boleh beri pemahaman yang menyeluruh mengenai hospital.

Kumpulan media Malaysia sedang menonton siaran langsung operasi terapi invasif minimal

Untuk memberi pelawat pengenalan secara gambaran terhadap teknologi anti-kanser yang canggih, hospital mengaturkan siaran langsung bagi terapi intervensi, implantasi zarah radioaktif dan operasi krioterapi untuk pelawat. Dr. Zha dan pengarah Peng Xiaochi memberi penerangan terperinci secara serentak dan menjawab soalan mereka satu demi satu. Tambahan, pengarah Peng Xiaochi juga memperkenalkan dua teknologi anti-kanser baru, implantasi gabungan zarah radioaktif dengan zarah kimia dan terapi semulajadi sel bersama pelbagai disiplin yang amat menarik perhatian kumpulan media.

Kumpulan media Malaysia dan pemimpin hospital di deppan papan JCI

Cik.Zhu daripada Jesselton Breast Canser Aid Association kata selepas lihat siaran langsung, “Rawatan Modern Cancer Hospital Guangzhou adalah sangat berbeza dengan Malaysia. Di Malaysia, pembedahan, kemoterapi dan radioterapi ialah rawata utama, tetapi mengakibatkan banyak kesan sampingan. Banyak pesakit tidak dapat tahan dan tidak boleh melakukan apa-apa pun selain tunggu akhir hayat. Akan tetapi, teknologi baru di Modern Cancer Hospital Guangzhou memberi luka yang begitu kecil dan kesan sampingan yang sederhana. Pada pendapat saya, terapi ini ialah rahmat bagi pesakit kanser payudara peringkat pertengahan atau peringkat akhir.

Wartawan Malaysia sedang temu bual pesakit Malaysia TEOW SOK CHENG

Kemudiannya, dibawa oleh naib presiden Chen Bing, kumpulan media melawati Pusat Perkhidmatan Internasional, Pusat Perundingan Intervensional, wad VIP dan rumah diet. Mereka juga berjumpa dengan pesakit kanser oral dari Malaysia, TEOW SOK CHENG, dan dengar ceritanya tentang menerima rawatan di Modern Cancer Hospital Guangzhou. Cik Teow memberitahu bahawa kondisinya menjadi lebih stabil selepas rawatan dan semua pelawat berasa gembira untuknya dan mengharapkan pemulihannya yang cepat.

Pada petang 19 Mei, kumpulan media menghadiri “majlis penganugerahan pahlawan anti-kanser” bulanan yang dianjurkan oleh pihak hospital. SEE YAP LOONG adalah salah satu pahlawan. Dia ialah pesakit kanser esofagus dari Malaysia. Sebelum dia datang ke Modern Cancer Hospital Guangzhou, dia tidak dapat makan sebarangan dan sangat lemah, tetapi sekarang tumor dia telah mengecut dengan banyak dan seleranya menjadi normal selepas rawatn. Salah satu pelawat mengeluh: “Di Malaysia, kanser esofagus adalah susah untuk dirawat. Dia bertuah kerana datang ke sini untuk rawatan, jikalau tidak, saya tidak dapat bayangkan keputusannya.” Kumpulan media rasa tersentuh dan dipengaruh oleh keberanian, kasih sayang, optimistic dan berazam untuk menyebarkan tenaga positif di kalangan pesakit kanser Malaysia.

Pahlawan anti-kanser Malaysia SEE YAP LOONG

Pahlawan anti-kanser

Pada pagi 20 Mei, kumpulan media ada temu bual istimewa dengan presiden Wang Huaizhong yang mana mereka mempersoalkan mengenai hospital dari segi kelebihan, arah perkembangan dan aspek yang lain. Akhirnya, mereka ada komunikasi bersemuka dengan pasukan MDT hospital dan mempunyai pemahaman yang mendalam dan menyeluruh terhadap hospital.

Pasukan MDT Modern Cancer Hospital Guangzhou

Dengan peluang ini, kumpulan media Malaysia mempunyai pengetahuan yang mendalam bagi teknolodi anti-kanser, persekitaran perubatan dan aspek lain Modern Cancer Hospital Guangzhou yang mereka memberi penilaian tinggi dan pengakuan. “Tanggapan lama saya, rawatan kanser penuh dengan perdarahan, tetapi teknologi canggih yang dilihat secara dekat ialah rawatan yang mengakibatkan luka yang kecil dan perdarahan yang sederhana. Di sini, rawatan kanser bukan masalah besar, tetapi, mudah dan menyenangkan hati. Ini adalah penting untuk pesakit kanser dan ahli keluarga mereka. Haraplah lebih banyak pesakit kanser Malaysia mengetahui teknologi anti-kanser baru melalui berita kita,” kata En Zeng daripada SIN CHEW DAILY.

Lokasi Pejabat Malaysia
Soalan Lazim (FAQ)
Perkhidmatan Perubatan

Anda akan mendapat panggilan percuma selepas penyerahan anda.

Hantar

Telephone hotline