Mengapa Pilih MCHG
Jenis Kanser
Terapi-terapi kanser
Cerita Pesakit
Pusat Perkhidmatan
Hubungi Kami

Pasukan Pakar Multidisiplin (MDT)

Setakat ini, di negara maju, kebanyakkan rawatan untuk tumor malignan akan mendapatkan sokongan daripada satu pasukan pakar multidisiplin. Di MCHG, kami juga gunakan konsep MDT untuk merawat pesakit kanser peringkat pertengahan atau peringkat lanjutan.

Di MCHG, setiap pesakit kami akan mendapat satu pasukan profesional yang terdiri daripada pakar-pakar multidisplin yang mengikuti seluruh proses mendiagnosis, merawat dan menjaga. Kumpulan MDT kami termasuklah doktor dan jururawat dari pelbagai jabatan seperti rawatan onkologi, diagnosis patologi, pengurusan kesakitan,penjagaan pemulihan, dan sebagainya.

Mereka bekerjasama, sentiasa mengadakan persidangan, melawat ke wad-wad setiap hari, berbincang dan menentukan pelan rawatan untuk pesakit mereka dengan serius. Apa yang mereka lakukan adalah mencuba sedaya upaya untuk memberikan rawatan yang sesuai dan tepat kepada pesakit-pesakit.

Pasukan Pakar Multidisiplin (MDT)

Senarai Pakar Kami

Di MCHG, pakar-pakar kami mempunyai kepakaran unik dalam diagnosis kanser dan rawatan kanser, serta pengalaman klinikal yang banyak. Di laman ini, kami menyenaraikan sebahagian daripada pasukan pakar kami, jadi anda boleh mengenali mereka dan mencari doktor yang sesuai untuk anda.

Dr. Peng Xiaochi

Dr. Peng Xiaochi

Pengarah Jabatan Onkologi
Ketua Pakar Perubatan


Moto:

Setiap kali saya menerima ucapan terima kasih daripada pesakit, saya berasa bertuah dapat berkerja di jabatan onkologi kerana di sinilah nyawa yang mulia diselamatkan.


Dai Wenyan

Dai Wenyan

Pengarah Seksyen Pesakit Dalam Onkologi Ketua Pakar Perubatan

Jiao Yan

Jiao Yan

Ketua Madya Pakar Perubatan; Pengarah Jabatan Pembedahan

Zhen Yanli

Zhen Yanli

Ketua Madya Pakar Perubatan Sarjana Mudah Perubatan

Bai Haishan

Bai Haishan

Ketua Madya Pakar Perubatan

LI Yuanzhong

LI Yuanzhong

Ketua Perunding Perubatan Pejabat Jakarta, Indonesia

Lin Jing

Lin Jing

Pakar Jemputan Jabatan Onkologi