Menu
Kanser lisan

Kanser rongga mulut merupakan kanser yang bersifat ganas keenam yang biasa dijumpa di seluruh dunia, presentase keganasannya mengidap penyakit sekitar 6% . Kanser rongga mulut dapat berlaku di bahagian lidah, dahi, tulang rahang, bahagian sekitar gigi, kadar pengidap penyakit kanser lelaki lebih tinggi 1-5 kali ganda daripada perempuan. Presentase mengidap penyakit kanser rongga mulut berhubungan dengan tambahan usia, presentase mengidap penyakit selepas berumur 40 tahun akan naik dengan cepat. Sejajar dengan tambahan bilangan orang tua di dunia, menyebabkan lebih ramai orang tua dalam bahaya kanser rongga mulut.

kanser rongga mulut, merawat kanser rongga mulut

Apakah faktor yang berbahaya dari kanser rongga mulut?

Setiap jenis kanser yang bersifat ganas meyebabkan penderitaan yang besar terhadap badan, ataupun membahayakan kepada nyawa orang ramai. Walaupun kanser rongga mulut tidak teruk seperti kanser lain, ia bahaya terhadap badan juga.

Kanser rongga mulut selalu berlaku di bahagian pita suara , semasa gangguan kanser bahagian kerongkong akan mengakibatkan suara serak. Selepas kanser yang berada di dalam rongga ,pesakit akan terlihat jelas rasa sakit, dan gangguan lebih lanjut sampai ke syaraf,juga menyebabkan sakit telinga dan sakit kerongkong. Jikalau kanser yang berada dalam tekak terus membesar akan menghalang makanan lulus dan menyumbat saluran nafas, dan menyebabkan kesusahan saluran nafas. Di samping itu kanser rongga mulut akan berpindah ke limpa leher, dan menyebakan limpa membesar. Terdapat sesetengah penyakit muncul kekurangan berat badan dan hilang nafsu makan.

Setiap cara rawatan tunggal mempunyai batasan, Hospital Kanser Moden Guangzhou punya 12 jenis terapi minimal invasif, mengikut keadaan badan, penyakit dan kondisi fizikal setiap pesakit kanser rongga mulut membuat cara rawatan yang peribadi. Pakar Hospital Kanser Moden Guangzhou merupakan hospital pertama yang menggunakan cara rawatan Intervension(Jieru). Dalam perubatan refleksi yang menusuk ke dalam, khususnya melaju ke dalam tubuh dari saluran mikro kateter. Menggunakan cairan embolisme pembuluh darah menghalang pembuluh arteri yang membekal darah ke kanser, memotong bekalan nustrien ke kanser. Cairan embolisme bergabung dengan ubat kemo, bukan saja memotong bekalan darah, tetapi juga memainkan peranan dalam kemoterapi lokal, kesan sampingan tidak begitu besar dibandingkan Kemo seluruh badan. 

Dalam proses rawatan, bergabung dokter tradisional China dan ubat tradional China untuk merawat, dokter dan ubat tradisional China mempunyai kelebihan menyeimbangkan dan membetulkan melawan kanser, meningkatkan kekebalan tubuh badan, dan menguatkan kualiti badan, kelebihan perubatan China dan barat bergabung bersama-sama, kesan pengubatannya lebih besar daripada rawatan yang tunggal.

Sokongan yang kami sediakan untuk anda

Hospital Kanser Moden Guangzhou China telah membina pejabat dalam beberapa negara di dunia, Setiap pejabat terdapat pakar kanser yang mempunyai pengalaman untuk menjawab semua persoalan anda, selepas bertanya dengan teliti, hospital kami setiap tahun. menerima ramai penyakit kanser dari luar negara. Selepas rawatan, keadaan penyakit pesakit telah dapat dikawal dan meningkatkan kualiti hidup pesakit-pesakit yang berasal dari pelbagai negara dan kawasan termasuk Vietnam, Filipina, Kemboja, Indonesia, Thailand. Jikalau anda mempunyai berbagai soalan, anda boleh melalui online, e-mail, telepon komunikasi, ataupun pergi ke pejabat di negara anda untuk bertanya, dan berkomunikasi dengan pakar-pakar Hospital Kanser Moden Guangzhou, soalan anda akan mendapat jawapan yang semperna.

Datang ke Hospital Kanser Moden Guangzhou untuk rawatan, selain mempunyai ramai pakar kanser yang unggul membuat cara rawatan yang khas untuk anda, juga terdapat jururawat yang teliti menjaga anda semasa proses rawatan, mereka akan menjaga setiap keperluan kehidupan dan psikologi anda. Terdapat pelbagai penterjemah memudahkan anda untuk berkomunikasi, pakar khasiat tergantung keadaan badan, pebezaan tabiat makanan pesakit dan sebagainya untuk membuat resipi makanan yang sesuai. Melalui perubatan makanan tradisional Chinese, gabungan makanan, untuk meningkatkan sistem Imun pesakit. Di Hospital kami, penyakit pesakit kanser akan dapat dikawal dan dirawat, badan juga akan dapat dijaga dengan baik.

 • «Previous
 • »Next
 • Lokasi Pejabat Malaysia
  Soalan Lazim (FAQ)
  Perkhidmatan Perubatan

  Anda akan mendapat panggilan percuma selepas penyerahan anda.

  Hantar

  Telephone hotline

   0060102066616 (KL)
   0060108988919 (PEN)

  Cancel

  Confirm