Menu
Kanser nasofaring

Insiden nasofarinks perbezaan kaum yang ketara berlaku dalam orang kuning (China, Indonesia, Thailand, Vietnam, Filipina), orang kulit putih adalah lebih jarang berlaku. Kanser nasofarinks boleh berlaku pada semua peringkat usia, 30-50 tahun adalah penderita kadar yang tinggi karsinoma nasofarinks, dan pesakit karsinoma nasofarinks kebanyakannya lelaki, dua kali lebih tinggi daripada perempuan.

Apa yang bahaya dari Kanser Nasofarinks?

kanser nasofarinks, rawatan kanser nasofarinks

Pesakit nasofarinks karsinoma kadang-kadang telinga berair dan keluar darah. Pada dasarnya tidak ada tanda-tanda yang jelas, jadi susah untuk mengesan pada awalnya. Tetapi penyakit semakin berlangsung, tumor makin menyebar, permukaan tumor membusuk, pendarahan, berair dan membawa sedikit lendir darah atau darah beku. Beberapa pesakit hidung mimisan, penyumbatan tumor di lubang hidung dan faring, penyumbatan hidung, telinga tersumbat, pendengaran menurun dan gejala lainnya. Gejala awal adalah syaraf pembuluh darah menyebabkan sakit kepala, gejala akhir adalah stimulasi tumor merangsang selaput otak, menghancurkan dasar tengkorak/syaraf tengkorak atau benjolan kelenjar getah bening di leher menekan pembuluh nadi, menyebabkan aliran darah balik berhenti dan mengakibatkan keterusan, kedudukan tetap, sakit kepala bertambah parah pada malam.

Tanpa rawatan tepat pada masanya, ataupun membawa kepada tersumbat telinga, dan pesakit akan muncul benjolan besar di bahagian leher kelenjar getah bening, sakit kepala, muka lumpuh dan gejala lainnya. Berhubung dengan darah dari sel-sel kanser yang menyebar dan akan dipindahkan ke organ lain, seperti: hati, paru-paru, tulang dan sebagainya.

Apakah rawatan karsinoma nasofarinks?

Rawatan karsinoma nasofarinks sangat banyak, kemoterapi adalah rawatan pilihan bagi pesakit karsinoma nasofarinks, tetapi jika fisik pesakit lemah, ubat-ubatan kemoterapi akan membawa sejumlah efek samping yang besar, anti rawatan kanser biasa tidak boleh diteruskan. Walau bagaimanapun, terapi imun untuk kesan sampingan dan komplikasi kemoterapi nampaknya berguna, dapat mempertinggi sel darah putih, juga boleh melindungi fungsi tulang sumsum memproduksi darah. Jenis darah pesakit karasinoma nasofarinks cepat boleh kembali normal, jadi kemoterapi dapat berjalan lancar. Juga mengubah keadaan klinikal, sesetengah pesakit mempunyai sejarah diabetes, atau kerosakan fungsi ginjal, dan sesetengah pesakit tidak hati-hati mengunakan ubat,mengakibatkan gangguan fungsi ginjal , dan sebagainya, kali ini dengan kemoterapi, sekali dikendalikan tidak berhati-hati, kemungkinan besar kerosakan organ ginjal. Bio-imunoterapi karsinoma nasofarinks dirawat boleh menjamin rawatan dikendalikan, mengelakkan buah pinggang menjadi kebimbangan. Tambahan pula terapi imun karsinoma nasofarinks dapat melindungi jantung, meningkatkan selera makan, bengkak air, pencegahan ulser mulut boleh memainkan fungsi penting.

Sokongan kami sediakan untuk Anda!

Hospital Kanser Moden Guangzhou China membuka perwakilan di beberapa buah negara di seluruh dunia, di setiap perwakilan ada pakar untuk untuk menjawab soalan Anda, selepas berunding di perwakilan, setiap tahun sejumlah besar rujukan pesakit kanser berubah menjadi rawatan luar negri. Selepas rawatan, penyakit ini terkawal dan meningkatkan kualiti hidup pesakit di Vietnam, Filipina, Kemboja, Indonesia, Thailand dan negara-negara lain. Jika Anda mempunyai sebarang soalan dapat melalui konsultasi online, e-mail, telefon, atau kepada perwakilan di negara anda, dan dengan pakar-pakar Hospital Kanser Modern Guangzhou dapat berkomunikasi , persoalan Anda akan mendapat jawapan yang memuaskan.

Datang ke Hospital Kanser Moden Guangzhou untuk rawatan, sebagai tambahan kepada beberapa pakar kanser cemerlang untuk menyesuaikan rawatan peribadi qnda daripada semasa keseluruhan rawatan, jururawat akan memberikan penjagaan yang teliti, menjaga setiap satu dalam hidup anda dan keperluan psikologi. Setiap penterjemah bahasa tidak akan mempunyai halangan bahasa, tetapi juga atas dasar kesihatan pemakanan setiap pesakit, perbezaan dalam diet, resipi pemakanan disesuaikan untuk mereka oleh diet Cina, campuran pemakanan, meningkatkan sistem imun pesakit . Di sini, pesakit dengan penyakit kanser akan mengawal dengan berkesan dan rawatan, badan akan adanya penjagaan yang baik.

 • «Previous
 • »Next
 • Location of Malaysia Office
  Frequently Asked Questions (FAQ)
  Attend cancer symposiums

  You will get a free call after your submission.

  Submit Form

  Telephone hotline

   0060102066616 (KL)
   0060108988919 (PEN)

  Cancel

  Confirm