Menu
rawatan kanser rongga mulut

Kanser rongga mulut merupakan salah satu kanser ganas yang paling banyak ditemui, berlaku di bahagian leher dan kepala, menurut statistik bahan yang berhubung, dalam semua jenis kanser rongga mulut, kadar pengidap penyakit Kanser rongga mulut ialah 1.45%-5.6% dari kanser ganas seluruh badan, merupakan 4.7%-20.3% dari kanser ganas yang berlaku di bahagian kepala dan leher. Pakar Hospital Kanser Moden GuangZhou menunjukan bahawa memilih cara rawatan yang sesuai sangat penting untuk meningkatkan kadar hidup selepas menerima rawatan kanser rongga mulut.


Apakah cara rawatan kanser rongga mulut?

Operasi potongan

Pada awalan mengidap kanser rongga mulut (sebelum menyebar ke bahagian kelenjar limpa), boleh mengambil cara operasi potongan secara tunggal, tentunya, menggunakan operasi potongan bersama dengan rawatan sinar lebih baik daripada penggunaan tunggal.

Rawatan sinar

Walaupun Rawatan sinar digunakan secara tunggal ataupun digunakan bersama dengan operasi, memainkan kesan yang penting dalam proses rawatan kanser rongga mulut. Terhadap pesakit tingkat pertengahan dan tingkat akhiran, selepas memerikasa dengan CT dapat diagnosis yang kelenjar limpa telah menyebar, keadaan ini perlu pejabat sinar bekerja bersama dengan doktor doktor ahli bahagian penyakit luar. Menurut bahagian anatomi perubahan penyakit, skop basah, penyebaran kelanjar limpa leher serta keadaan suluruh tubuh badan pesakit dan sebagainya untuk membuat cara rawatan lebih lanjut.

Rawatan kimia

Kebanyakan kanser skuamus yang berlaku di bahagian leher dan kepala kurang sensitif terhadap rawatan kemo.Jarang menggunakan kemo yang tunggal dalam proses rawatan kanser yang berlaku di bahagian kepala dan leher, sering bergabung dengan rawatan sinar dan operasi, ini termasuk rawatan pembantuan

Rawatan tradisional Chinese

Rawatan tradisional Chinese merupakan rawatan istimewa Hospital Kanser Moden GuangZhou, terhadap pesakit yang badannya lemah, dan tidak tahan terhadap rawatan sinar dan kemo, doktor akan menggunakan ubat tradisional Chinese untuk membantu rawatan untuk meningkatkan imun badan pesakit, dan menguatkan daya pesakit kanser rongga mulut untuk anti kanser.

Rawatan minimal invasif

Terhadap kanser yang lebih besar atau kelanjar limpa telah menyebar, kesan sampingan operasi tradisional, sinar dan kemo sangat besar, menggunakan teknologi moden untuk menjalankan rawatan operasi minimal invensif dapat mematikan sel kanser dengan tepat, luka kecil, kesan rawatan memulih cepat, berkesan baik dan sebagainya, cara ini semakin disetujui oleh pesakit kanser.

Rawatan makanan

Menyerap banyak vitamin A dapat mencegah kanser kambuh lagi, tetapi makan terlalu banyak vitamin akan teracun. Oleh itu,semasa makan vitamin perlu mengikuti anjuran doktor.

Rawatan keluarga

Dalam proses rawatan, seperti pesakit yang susah membuka mulut, menstabilkan sekreasi kelanjar dan menggosok gigi, perlu cuba membuat latihan menyebar rongga mulut dengan lembut, dan selalu mencuci rongga mulut (lebih baik menggunakan ubat kumur untuk membersihkan rongga mulut, lebih sihat setelah pemasokan makanan, selepas mencuci mulut menelan cairan tersebut, setiap hari beberapa kali), selain itu, juga boleh digunakan kelanjar lidah buaya untuk meningkatkan sekreasi kelanjar sampai memutuskan keadaan mulut kering.

Pakar kanser di Hospital Kanser Moden GuangZhou mengingati anda: Memilih cara rawatan, selain dari kondisi pesakit, juga harus berdasarkan pengalaman doktor, teknologi dan peralatan dari hospital akan memainkan kesan penting kepada cara rawatan yang dipilih. Oleh itu, di Hospital Kanser Moden Guangzhou, selepas pengobatan anda telah dipastikan, doktor kami akan mengikuti keadaan pesakit secara objektif mengambil pelbagai cara yang ahli untuk membuat sejenis rawatan yang baik.

 • «Previous
 • »Next
 • Lokasi Pejabat Malaysia
  Soalan Lazim (FAQ)
  Perkhidmatan Perubatan

  Anda akan mendapat panggilan percuma selepas penyerahan anda.

  Hantar

  Telephone hotline

   0060102066616 (KL)
   0060108988919 (PEN)

  Cancel

  Confirm