Menu
Rawatan Kanser Hati

Kanser hati ialah kanser malignan mengancam kesihatan orang yang tenat dan selama ini mempunyai kadar kematian yang tinggi. Kegagalan untuk merawat kanser hati pada peringkat awal mungkin boleh membawa maut. Terdapat banyak cara rawatan kanser hati dengan kesan yang berbeza, Oleh itu, pilihan rawatan adalah sangat penting.

Kanser hati , rawatan kanser hati

Rawatan umum untuk kanser hati

Bagi kebanyakan pesakit kanser hati, rawatan yang paling biasa ialah terapi intervensi dan pembedahan. Secara umumnya, kebanyakan pesakit kanser hati mungkin mempunyai gejala penyebaran dan pemindahan kanser. Selain itu, gejala umumnya adalah lebih tenat dan resam fizikal adalah lebih lemah. Hanya 13% daripada pesakit kanser hati mempunyai peluang untuk menjalani pembedahan. Selepas itu kualiti hidup mereka adalah agak kurang. Oleh itu, pembedahan tidak digalakkan untuk rawatan kanser hati lanjutan.

Rawatan paling baik untuk Kanser Hati Lanjutan

Nowadays, interventional therapy is widely used in liver cancer treatment. It is a method to diagnose and treat cancer by inserting a specially-made puncture needle or duct into the tumor area of the liver under the guidance of MRI, CT and B-ultrasound. It mainly includes liver artery chemotherapy embolism, which has good effect and is the best treatment method for advanced liver cancer. Pada masa kini, terapi intervensi digunakan secara meluas dalam rawatan kanser hati. Ia adalah satu kaedah untuk diagnosis dan rawat kanser dengan memasukkan jarum tusukan atau saluran yang khas ke dalam kawasan tumor hati dengan bimbingan MRI, CT dan Ultrabunyi-B. Ini terutamanya termasuk embolisme kemoterapi arteri hati, yang mempunyai kesan yang baik dan adalah kaedah rawatan yang terbaik untuk kanser hati lanjutan.

Rawatan Lain

Selain terapi intervensi dan pembedahan, gabungan perubatan tradisional Cina dan perubatan Barat juga ialah rawatan alternatif untuk kanser hati. Bagi pesakit kanser hati lanjutan, rawatan tunggal terapi radiasi atau kemoterapi tidak boleh mendapat kesan rawatan yang ideal. Apatah lagi, rawatan tersebut boleh membawa kepada pesakit kesan sampingan dan kesakitan yang kuat. . Walau bagaimanapun, perubatan Cina bukan sahaja boleh mengurangkan ketidakselesaan pesakit, tetapi juga mengurangkan kesan sampingan kemoterapi. Secara klinikal, rawatan untuk kanser hati lanjutan biasanya terdiri daripada perubatan Cina, yang digunakan sebagai rawatan utama, dan rawatan Barat seperti radiasi dan kemoterapi, yang digunakan sebagai rawatan tambahan. Bersama-sama mereka secara berkesannya meningkatkan kualiti hidup pesakit.

Kesimpulannya, terdapat banyak kaedah rawatan untuk kanser hati dan ia adalah sangat penting untuk memilih kaedah rawatan yang sesuai. Pakar-pakar daripada Modern Cancer Hospital Guangzhou memperingatkan bahawa apa jua pilihan dibuat, terapi intervensi atau pembedahan, untuk mendapatkan kesan rawatan yang lebih baik, pesakit kanser hati perlu pergi ke hospital untuk rawatan.

  • «Previous
  • »Next
  • Lokasi Pejabat Malaysia
    Soalan Lazim (FAQ)
    Perkhidmatan Perubatan

    Anda akan mendapat panggilan percuma selepas penyerahan anda.

    Hantar

    Telephone hotline

     0060102066616 (KL)
     0060108988919 (PEN)

    Cancel

    Confirm