Menu
Rawatan Kanser Kolorektal

Kanser kolorektal mengancam kesihatan orang ramai secara serius, oleh itu, sebaik sahaja disahkan dengan ini, pesakit perlu menjalankan rawatan tepat pada masa. Tetapi kaedah rawatan untuk kanser kolorektal ada pelbagai jenis. Dengan sedemikian, bagaimana pesakit dengan kanser kolorektal perlu memilih yang paling sesuai? Modern Cancer Hospital Guangzhou memperkenalkan rawatan kanser kolorektal seperti di bawah.


Rawatan Tradisional untuk Kanser Kolorektal

1. Pembedahan: Pembedahan biasanya digunakan dalam rawatan kanser kolorektal dan secara umum kanser kolorektal peringkat awal akan mengguna cara ini untuk membuang kancer, termasuk: reseksi radikal, reseksi setempat, reseksi tumor paliatif, reseksi segmen usus dan reseksi gabugan organ-organ terlibat. Walau bagaimanapun, selepas pembedahan dilakukan, ia adalah senang terdapat baki sel kanser yang menyebabkan pengulangan.

2. Radioterapi: ia biasanya digunakan sebagai sejenis kaedah membantu, yang boleh mengurangkan risiko pengulangan.

3. Kemoterapi: Selepas pembedahan, ia digunakan untuk merawat lesi sisa selepas pembedahan, mengelakkan perebakan dan pengulangan sel-sel kanser, tetapi kemoterapi akan mempunyai beberapa kesan sampingan.

Rawatan Invasif Minimal untuk Kanser Kolorektal

1. Terapi semulajadi: ia mempunyai kelebihan seperti tidak menyakitkan badan, tiada kesakitan dan tidak perlu dimasukkan ke hospital, dll. Ini boleh mengurangkan toksik dan kesan sampingan ynag dibawa oleh radioterapi dan kemoterapi. Pada masa yang sama, ini boleh mempertingkatkan keimunan pesakit terhadap kanser kolorektal dan kualiti hidup mereka. Selain itu ini boleh digunakan pada semua tumor.

2. Terapi TCM: perubatan tradisional Cina boleh melegakan gejala, meningkatkan keimunan pesakit, mengurangkan kesan sampingan radioterapi dan kemoterapi, dan secara berkesannya meningkatkan kesan rawatan kanser kolorektal.

3. Terapi bersasarkan gen: Terapi bersasarkan gen reka rawatan sepadan mengikut kespesifikan tumor, yang mana ubat secara automatic akan memileh tapak karsinogenik setelah memasuki badan pesakit dan mengabung dengan tapak untuk tindak balas, mengakibatkan kematian tumor sel tertentu tetapi ia tidak akan menjejaskan tisu normal di sekeliling tumor. Berbandingan terapi tradisional, terapi bersasarkan gen mempunyai ketepatan dan kesan yang lebih baik, dan juga lebih selamat.

Pakar-pakar kanser daripada Modern Cancer Hospital Guangzhou memperingatkan bahawa kaedah rawatan untuk kanser kolotektal ada pelbagai pilihan, tetapi rawatan hanya boleh dijalankan berdasarkan keadaan pesakit dan gejalanya untuk mengawal dan merawat kanser kolorektal secara berkesan.

 • «Previous
 • »Next
 • Location of Malaysia Office
  Frequently Asked Questions (FAQ)
  Attend cancer symposiums

  You will get a free call after your submission.

  Submit Form

  Telephone hotline

   0060102066616 (KL)
   0060108988919 (PEN)

  Cancel

  Confirm