Menu
Rawatan Kanser Payudara

Kanser payudara ialah salah satu tumor malignan yang paling umum, di mana kadar penyakit adalah 10% daripada pelbagai tumor malignan, yang mengancam kesihatan wanita yang serius. Serangan kanser payudara akan mengakibatkan wanita hilang keyakinan untuk hidup dan bekerja, serta membawa cabaran kepada keluarga. Bagaimana untuk menawan kanser payudara menjadi isu utama untuk pesakit dan keluarga mereka. Pakar daripada Modern Cancer Hospital Guangzhou menunjukkan bahawa terapi semulajadi membawa harapann kepada pesakit kanser payudara apabila kegembiraan datang.

Bahan-bahan isoflavon dalam ekstrak kacang soya (soya isoflavon) boleh membunuh sel-sel kanser dalam kanser payudara.

kanser payudara , rawatan untuk kanser payudara

Terapi Tradisional untuk Kanser Payudara

Terapi Tradisional unuk kanser payudara ialah pembedahan, radioterapi dan kemoterapi. Bagi pesakit kanser payudara peringkat awal, pembedahan ialah kaedah utama kerana ia boleh bunuh sel kanser dan melegakan pesakit daripada penyakit. Akan tetapi pembedahan mempunyai hadnya sendiri. Pertama sekali, ini bukan pilihan terbaik untuk pesakit kanser payudara peringkat akhir atau pesakit yang lemah kerana ini perlu mengeluarkan sesetengah tisu yang berfungsi normal semasa pemotongan sel-sel kanser; Kedua, pembedah tidak boleh menghapuskan tumor mikro dan mempunyai risiko pengulangan dan metastasis selepas pembedahan. Sedemikiannya, pemeriksaan susulan selepas pembedahan tidak boleh diabaikan.

Radioterapi bukan sahaja ialah kaedah utama untuk rawat karsinoma payudara, tetapi salah satu kaedah terapi setempat. Berbandingkan rawatan pembedahan, radioterapi kurang dijejas oleh faktor anatomi dan keadaan fizikal pesakit; walau bagaimanapun, keberkesanan terapeutik boleh dijejaskan oleh kesan biological sinaran. Tumor tidak boleh dibunush secara menyeluruh dengan kemudahan radioterapi sekarang, mengakibatkan keberkesanan penyembuhan yang kurang semasa berbandingkan radioterapi dengan rawatan pembedahan. Biasanya terapi semulajadical akan dilakukan dengan radioterapi untuk mengurang kesan sampingan dan kesulitan yang akan mengakibatkan kehilangan sebahagian fungsi.

Seperti radioterapi, kemoterapi ialah rawatan sistemik yang mempunyai kesan sampingan yang kuat. Kemoterapi boleh menyekat sistem hematopoietik sum-sum tulang, Akibatnya, WBC dan platelet akan berkurangan. Secara klinikal, terapi semulajadi boleh menyempurnakan kekurangan kemoterapi dengan mengurangkan kerosakan kepada sistem hematopoietik .

Terapi semulajadi

Terapi semulajadi adalah terapi untuk mencegah perulangan dan metastasis tumor,ia juga boleh bantu untuk meningkatkan imuniti dan taraf hidup.

Sementara itu, penggunaan komposit teknologi terapi semulajadi, pembedahan moden, kemoterapi dan radioterapi mempunyai keberkesanan yang kuat, di mana bukan sahaja mengurangkan baki lesi minimal dan langkah pencegahan pengulangan dan metastasis tumor.

Pada masa ini, terapi semulajadi, dengan bukan trauma , tiada kesan sampingan dan keberkesanan baik, amat dialu-alukan oleh pesakit tumor, yang dianggap sebagai bukan sahaja kaedah rawatan yang paling aktif dan menjanjikan di antara semua jenis terapi untuk kanser payudara, tetapi cara yang berkesan untuk melanjutkan tempoh hidup.

 • «Previous
 • »Next
 • Lokasi Pejabat Malaysia
  Soalan Lazim (FAQ)
  Perkhidmatan Perubatan

  Anda akan mendapat panggilan percuma selepas penyerahan anda.

  Hantar

  Telephone hotline

   0060102066616 (KL)
   0060108988919 (PEN)

  Cancel

  Confirm