Mengapa Pilih MCHG
Jenis Kanser
Terapi-terapi kanser
Cerita Pesakit
Pusat Perkhidmatan
Hubungi Kami

Kanser payudara ialah salah satu tumor malignan yang paling umum, di mana kadar penyakit adalah 10% daripada pelbagai tumor malignan, yang mengancam kesihatan wanita yang serius. Serangan kanser payudara akan mengakibatkan wanita hilang keyakinan untuk hidup dan bekerja, serta membawa cabaran kepada keluarga. Bagaimana untuk menawan kanser payudara menjadi isu utama untuk pesakit dan keluarga mereka. Pakar daripada Modern Cancer Hospital Guangzhou menunjukkan bahawa imunoterapi membawa harapann kepada pesakit kanser payudara apabila kegembiraan datang.

Bahan-bahan isoflavon dalam ekstrak kacang soya (soya isoflavon) boleh membunuh sel-sel kanser dalam kanser payudara .

kanser payudara , rawatan untuk kanser payudara

Terapi Tradisional untuk Kanser Payudara

Terapi Tradisional unuk kanser payudara ialah pembedahan, radioterapi dan kemoterapi. Bagi pesakit kanser payudara peringkat awal, pembedahan ialah kaedah utama kerana ia boleh bunuh sel kanser dan melegakan pesakit daripada penyakit. Akan tetapi pembedahan mempunyai hadnya sendiri. Pertama sekali, ini bukan pilihan terbaik untuk pesakit kanser payudara peringkat akhir atau pesakit yang lemah kerana ini perlu mengeluarkan sesetengah tisu yang berfungsi normal semasa pemotongan sel-sel kanser; Kedua, pembedah tidak boleh menghapuskan tumor mikro dan mempunyai risiko pengulangan dan metastasis selepas pembedahan. Sedemikiannya, pemeriksaan susulan selepas pembedahan tidak boleh diabaikan.

Radioterapi bukan sahaja ialah kaedah utama untuk rawat karsinoma payudara, tetapi salah satu kaedah terapi setempat. Berbandingkan rawatan pembedahan, radioterapi kurang dijejas oleh faktor anatomi dan keadaan fizikal pesakit; walau bagaimanapun, keberkesanan terapeutik boleh dijejaskan oleh kesan biological sinaran. Tumor tidak boleh dibunush secara menyeluruh dengan kemudahan radioterapi sekarang, mengakibatkan keberkesanan penyembuhan yang kurang semasa berbandingkan radioterapi dengan rawatan pembedahan. Biasanya imunoterapi biological akan dilakukan dengan radioterapi untuk mengurang kesan sampingan dan kesulitan yang akan mengakibatkan kehilangan sebahagian fungsi.

Seperti radioterapi, kemoterapi ialah rawatan sistemik yang mempunyai kesan sampingan yang kuat. Kemoterapi boleh menyekat sistem hematopoietik sum-sum tulang, Akibatnya, WBC dan platelet akan berkurangan. Secara klinikal, imunoterapi biologi boleh menyempurnakan kekurangan kemoterapi dengan mengurangkan kerosakan kepada sistem hematopoietik .

Imunoterapi Biologi

Imunoterapi biologi bukan sahaja ialah teknologi terkini rawatan tumor yang jauh lebih baik daripada pembedahan, radioterapi dan kemoterapi, tetapi juga teknologi yang paling matang dan digunakan secara meluas untuk rawatan biologi tumor. Ia boleh membunuh sel-sel tumor secara langsung, mencegah perulangan dan metastasis, dan meningkatkan imuniti dan taraf hidup . Bio- imunoterapi ialah membiak sel-sel imunologi (DC-CIK) yang mempunyai pengenalan yang baik terhadap sel-sel tumor lalu membunuh dan menghalang vitro dengan mengumpul darah pesakit, dan kemudian memindahkan darah kembali kepada pesakit untuk meningkatkan daya imuniti pesakit dan menghalang pertumbuhan sel-sel tumor.

Sementara itu, penggunaan komposit teknologi imunoterapi biologi, pembedahan moden, kemoterapi dan radioterapi mempunyai keberkesanan yang kuat, di mana bukan sahaja mengurangkan baki lesi minimal dan langkah pencegahan pengulangan dan metastasis tumor, dan juga lebih lagi, memulih secara unik dan membina semula sistem keimunan.

Pada masa ini, imunoterapi biologi, dengan bukan trauma , tiada kesan sampingan dan keberkesanan baik, amat dialu-alukan oleh pesakit tumor, yang dianggap sebagai bukan sahaja kaedah rawatan yang paling aktif dan menjanjikan di antara semua jenis terapi untuk kanser payudara, tetapi cara yang berkesan untuk melanjutkan tempoh hidup.

Menyuarakan pertanyaan anda kepada profesional perubatan dalam talian dan anda

Perundingan Percuma
Terapi Intervensi

Terapi Intervensi merupakan satu gantian baru kepada kemoterapi tradisional, di mana seorang doktor memasukkan instrumen seperti jarum atau kateter (tiub yang panjang, kurus) ke dalam tubuh badan melalui insisi yang kecil (1-2mm) di kulit. Instrumen itu kemudiannya dipandu oleh satu teknik pengimejan berpanggil floroscopi ke tumor kanser. Dengan kaedah ini, doktor boleh terus menyampaikan ubat cancer ke dalam tumor.Ketahui Lebih Lanjut

Krioterapi

Krioterapi, juga dikenalkan sebagai “Krioterapi Pisau Argon- Helium”, merupakan satu gantian baru kepada pembedahan fizikal. Secara praktikalnya, ia merupakan rawatan kanser “melampau sejuk + melampau panas”. Umumnya, sekurang-kurangnya 10-15 minit diperlukan untuk mencapai kesan analgesik yang melampau (melegakan kesakitan) sementara menurunkan suhu tempat yang cedera, dengan demikian mengurangkan kadar metabolik dan bengkak yang berkait dengan cedera tisu.Ketahui Lebih Lanjut


Cari Doktor

Pasukan perubatan kami termasuk pakar bedah, pakar onkologi radiologi, pakar onkologi perubatan, jururawat, pakar pemakanan, bersama dengan jurubahasa dan pakar kesihatan yang berkaitan; kami berdedikasi untuk memberi anda perkhidmatan yang mudah dan berkualiti tinggi.

Perundingan Percuma