Menu
Imunoterapi Oksigen Ganda Tiga


1. Definisi

Imunoterapi Oksigen Ganda Tiga ialah terapi komprehensif kanser hijau. Hidrogen peroksida yang dihasilkan daripada triple oxygen yang ada penyesuaian untuk radioterapi dan kemoterapi supaya ia boleh mengurangkan kesan sampingan radioterapi dan kemoterapi. Oksigen ganda tiga boleh memperkuatkan kesan makrofaj dan neutrofil, bunuh dan bersihkan sel kanser supaya oksigen ganda tiga boleh membunuh dan membersihkan sel kanser secara langsung.

2. Rasional

Penggunaan imunoterapi oksigen ganda tiga pada rawatan kanser berdasarkan tiga dapatan yang penting. Dr. Warburg dari Jerman, Pemenang Nobel Prize, mencadangkan satu teori bahawa perkembangan kanser disebabkan kekurangan oksigen dalam sel. Pemenang Nobel Prize yang dua lagi, Watson dan Cric, pengasas struktur dupleks DNA, menuntut bahawa kanser disebabkan oleh virus. Varro, seorang Jerman, dapat bahawa sel kanser sensitive terhadap hidrogen peroksida, Varro juga menerangkan mekanisme bahawa oksigen ganda tiga dan hidrogen peroksida boleh mengurangkan tahap metabolik sel kanser supaya perkembangan kanser dapat dikawal.

Oksigen ganda tiga bukan sahaja boleh membunuh virus yang boleh mengakibatkan kanser tetapi juga memperkuatkan keimunan badan. Tambahan lagi, ia berkebolehan menghalang kanser dalam paru-paru, payudara dan uterus dengan sudut berbeza dan mengawal perkembangan sel kanser lebih daripada 90%. Walau bagaimanapun, oksigen ganda tiga tidak boleh mempengaruh perkembangan sel normal kerana sel normal mempunyai mekanisme pertahanan yang kuat untuk pengoksidaan oksigen ganda tiga.

Hidrogen peroksida bukan sahaja boleh membunuh sel kanser secara langsung sebagai faktor sitotoksik tetapi juga boleh menjalankan aktiviti antibody anti-npc dan memperkuatkan fungsi antitumor dalam badan.

Di Eropah, imunoterapi oksigen ganda tiga telah bantu banyak pesakit kanser. Di Amerika, Russia, Cuba dan Negara lain, banyank orang tersedar dengan nilai imunoterapi oksigen ganda tiga.

3. Cara Rawatan

(1) Sirkulasi ekstrakorporeal rawatan oksigen ganda tiga

Ini merujuk kepada mengeluarkan darah daripada saluran vena, trioksida darah vena secara langsung dan kemudiannya transfuse kembali kepada saluran vena.

(2) AHIT

AHIT boleh dibahagi kepada dua jenis, terapi darah-diri oksigen ganda tiga yang besar, iaitu bergantung kepada dos darah yang dikeluarkan beza-beza. Yang besar ini perlu mengeluarkan 100-150ml darah vena daripada pesakit, gabung dengan okxigen ganda tiga dan kemudiannya gabungan ini akan ditransfusi kembali ke badan pesakit. Yang kecil hanya memerlukan 3-5ml darah vena.

Di Negara yang lain, AHIT digunakan secara meluas untuk banyak jenis rawatan kanser. Dengan pemberian oral atau suntikan AHIT, 60% pesakit kanser mengurangkan gejala untuk tempoh panjang. Selepas menerima rawatan AHIT, tahap interferon meningkat 7 – 8 kali. Pesakit menerima rawatan AHIT dan kondisi mereka menambah baik.

4. Kelebihan

(1) Menghalang dan membunuh sel kanser.

(2) Mengaktifkan sel imuniti antitumor.

(3) Mengaktifkan eritrosit

(4) Sensibilisasi. Ini membolehkan sel kanser memperkuatkan kepekaan terhadap kemoterapi dan radioterapi.

(5) Meningkatkan tolerans badan terhadap penghapusan tumor.

(6) Prosedur operasi yang mudah, tiada komplikasi, tempoh rawatan yang pendek.

5. Penggunaan

(1) Imunoterapi oksigen ganda tiga boleh digunakan pada banyak jenis kanser, kanser hati, kanser esofagus, kanser kolon, kanser payu dara, limfoma, sarkorma tisu lembut, dermatom, tumor ginekologi dsb. Terapi ini khususnya sesuai untuk kanser peringkat lanjutan.

(2) Jika pesakit mempunyai penyakit, yang seperti di bawah, mereka tidak sesuai untuk menerima imunoterapi oksigen ganda tiga. Penyakit ini termasukllah hipertiroidisme, tekanan darah rendah, kalsium darah rendah, alergi terhadap ozon, serangan jantung, hemoragi dalaman, wanita mengandung, platelet rendah, kekerapan minum alcohol, gangguan koagulasi. Terapi ini juga digunakan untuk pesakit dalam kondisi bagus selepas rawatan kanser.

Location of Malaysia Office
Frequently Asked Questions (FAQ)
Attend cancer symposiums

You will get a free call after your submission.

Submit Form

Telephone hotline

 0060102066616 (KL)
 0060108988919 (PEN)

Cancel

Confirm