Menu
Kemoterapi hijau

Apakah kemoterapi hijau?

Kemoterapi ialah peristiwa penting dalam rawatan kanser. Ia menggunakan ubat kimo untuk membunuh sel tumor, menyekat pertumbuhan & pengembangbiakan sel kanser dan meningkatkan perbezaan sel kanser. Kemoterapi sekarang ialah dianggap sebagai terapi utama untuk kanser; walau bagaimanapun, oleh sebab kemoterapi konvensional boleh mengakibatkan penurunan keimunan dan kerosakan sel tisu normal. Pesakit kian hari mengharapkan satu terapi yang mungkin tidak membawa kerosakan yang besar atau mempunyai kesan sampingan teruk terhadap badan.

Kemoterapi hijau, infuse intra-arteri, kelebihan

Oleh itu, Modern Cancer Hospital Guangzhou mengubahsuaikan kemoterapi conventional dengan lebih bermakna, mengurangkan kesan sampingan sementara memaksimumkan keberkesanan. Terapi ini dipercayai sebagai senjata kimia baru untuk merawat penyakit kanser. Dengan kelebihan pengurangan kesan sampingan dengan banyak, kemoterapi yang digunakan di hospital dianggap sebagai kemoterapi hijau.

Jenis Ubat Kemo

Sekarang, terdapat 100 jenis ubat kemo digunakan untuk merawat kanser. Kebanyakan mereka boleh dibahagikan kepada agen pengalkilatan, antimetabolit, agen antitumor, antibiotik, alkaloid tumbuhan, hormon dan perencat imun.

Apakah kelebihan kemoterapi hijau?

Pertingkatkan kesan terapeutik, mengecutkan tumor sampai ianya hilang;

Kawal perkembangan dan metastasis tumor;

Ringankan gejala dan memperbaiki kualiti hidup;

Panjangkan jangka hayat pesakit.

Skema Rawatan

Kemoterapi tunggal atau kemoterapi gabungan:

Kemoterapi tunggal akan dirawat dengan sejenis terapi manakala kemoterapi gabungan akan dirawat dengan terapi yang lain untuk mempertingkatkan kesan terapeutik.

Cara Pemberian Ubat:

Pemberian melalui mulut; penggunaan luaran, suntikan (termasuk suntikan intravena, suntikan intraotot, suntikan subkutaneus, suntikan intra-arteri, suntikan pleura, suntikan peritoneal, suntikan blok)

Berapakah jenis kemoterapi hijau yang digunakan di Modern Cancer Hospital Guangzhou?

Terapi bersasarkan molekul

Berdasarkan teori biologi molekul & patogenesis kanser, terapi bersasarkan molekul bertidak secara membidikkan tumor sasaran dan membunuh sel kanser secara tepat dengan khususnya menghalang laluan reseptor faktor tumbuahn epidermis. Ini tidak akan memudaratkan atau hanya rosakan sederhana kepada sel tisu.

Kronokemoterapi

Berdasarkan jam biologi manusia, kemoterapi juga dilakukan dengan beberapa saluran. Ubat kemo akan diberi semasa sel tumor adalah aktif dan dipercayai paling mudah dipengaruh sedangkan sel normal tidak aktif. Dengan cara ini, dos minimal ubat boleh mencapai kesan paling baik dengan kesan sampingan yang paling kurang terhadap badan.

Kemoterapi infuse setempat

Ubat antikanser akan direndam melalui arteri bekalan darah untuk sasarkan dan bunuh tumor dengan kepekatan ubat tinggi. Untuk mempertingkatkan kesan terapeutik dan bunuh baki sel kanser dan lesi kecil secara berkesan sementara mengurangkan kesan sampingan pada masa yang sama. Ubat kemo biasanya diberi secara infusi arteri setempat. Liang-kateter subkutaneus diletakkan dalanm situasi ini dan secara umumnya satu letakan boleh digunakan untuk beberapa kali kemoterapi infusi.

Kemoterapi Dua-Arah

Infusi intra-arteri setempat dengan kemoterapi infusi pleura panas bersama dipanggil sebagai kemoterapi infusi dua arah. Kemoterapi infusi intra-kaviti panas menyumbang kepada kepekatan ubat yang tinggi dan kesan yang bertempoh panjang terhadap tumor, supaya mempertingkatkan kesan terapeutik.

Lokasi Pejabat Malaysia
Soalan Lazim (FAQ)
Perkhidmatan Perubatan

Anda akan mendapat panggilan percuma selepas penyerahan anda.

Hantar

Telephone hotline

 0060102066616 (KL)
 0060108988919 (PEN)

Cancel

Confirm