Menu
Teknologi Rawatan
St. Stamford Modern Cancer Hospital Guangzhou membantu anda mengatasi kanser dengan 18 rawatan terapi invasif minima, seperti terapi intervensi, cryotherapy, terapi semulajadi, ablasi gelombang mikro, dan lain-lain. Bandingkan dengan operasi tradisional, kemoterapi dan radioterapi, terapi invasif minimal mempunyai kelebihan kecil trauma, beberapa kesan sampingan yang beracun, pemulihan cepat dan keberkesanan yang signifikan, yang telah mendapat pengiktirafan dan pujian dari pesakit kanser.
Terapi Intervensi
Penyakit yang berkenaan:

Terapi Intervensi merupakan satu gantian baru kepada kemoterapi tradisional, di mana seorang doktor memasukkan instrumen seperti jarum atau kateter (tiub yang panjang, kurus) ke dalam tubuh badan melalui insisi yang kecil (1-2mm) di kulit. Instrumen itu kemudiannya dipandu oleh satu teknik pengimejan berpanggil floroscopi ke tumor kanser. Dengan kaedah ini, doktor boleh terus menyampaikan ubat cancer ke dalam tumor.

Krioterapi
Penyakit yang berkenaan:

Krioterapi, juga dikenalkan sebagai “Krioterapi Pisau Argon- Helium”, merupakan satu gantian baru kepada pembedahan fizikal. Secara praktikalnya, ia merupakan rawatan kanser “melampau sejuk + melampau panas”. Umumnya, sekurang-kurangnya 10-15 minit diperlukan untuk mencapai kesan analgesik yang melampau (melegakan kesakitan) sementara menurunkan suhu tempat yang cedera, dengan demikian mengurangkan kadar metabolik dan bengkak yang berkait dengan cedera tisu.

Nanoknife
Penyakit yang berkenaan:

Nanoknife adalah teknologi ablasi canggih baru untuk rawatan tumor. Ia memecah membran sel-sel tumor dengan denyutan voltan tinggi dari probe elektrod, menghasilkan beberapa lubang electroporated nano meter yang tidak dapat dipulihkan, yang boleh digunakan untuk kanser pankreas, kanser hati dan rawatan tumor pepejal yang lain.

Templat Percetakan 3D Dibantu Implan Benih
Penyakit yang berkenaan:

Templat Percetakan 3D Dibantu Implan Benih, berdasarkan keperluan radioterapi tumor yang berbeza, pembangunan simulasi pra-sintesis pembangunan program implantasi zarah, program untuk membangunkan papan navigasi individu dalam percetakan 3D, di bawah bimbingan tumor 125I implantasi zarah Pembedahan, jaminan tepat mengenai tapak jarum, kedalaman jarum, dan pengedaran zarah, secara asasnya menyelesaikan "titik buta" implantasi perikardial berpandu CT secara zarah bebas tangan, meningkatkan kesan rawatan implantasi zarah, lebih teliti Hilangkan tumor.

Terapi Gen Sasaran
Penyakit yang berkenaan:

Terapi Sasaran adalah untuk menyelidik dan memilih ubat mengikuit kepada jenis mutasi gene yang berbeza. Ia mengurangkan kesan sampingan ubat ke atas tubuh badan. Terapi gen merupakan sejenis terapi tambahan di mana ia menggantikan gen kanser dengan gen normal. Ia mensasarkan akar tumor. Di MCHG, kami mengguna Terapi Gene Sasaan untuk merawat kanser dari tahap asasnya. Kombinasi TCM & Perubatan Barat

Pengekalan gelombang mikro
Penyakit yang berkenaan:

Pengeringan gelombang mikro (MWA) adalah satu bentuk terapi fizikal yang paling sedikit invasif dengan kadar inaktivasi tertinggi pada masa ini, yang telah digunakan dalam rawatan kanser hati selama lebih dari 30 tahun. Dengan perkembangan berterusan MWA pada tahun-tahun kebelakangan ini, ia telah digunakan secara meluas dalam pelbagai jenis rawatan kanser dan menerima kesan yang sangat baik. Di MWA, siasatan akan dimasukkan ke dalam tumor, dan gelombang elektromagnetik mikro akan dikeluarkan untuk memusnahkan dan menguraikan tisu kanser secara langsung. Sasaran dengan jelas dan menjejaskan tumor, MWA tidak akan menghasilkan kesan sampingan yang jelas kepada tisu normal.

Terapi Fotodinamik (PDT)
Penyakit yang berkenaan:

Terapi Fotodinamik (PDT) merupakan sejenis rawatan yang menggunakan ubat, dipanggil sebagai photosensitizer ataupun ejen photosensitizer, dan satu jenis cahayag yang tertentu. Apabila photosensitizer terdedah kepada satu panjang gelombang cahaya yang khusu, mereka menghasilkan satu jenis oksigen yang boleh memusnahkan sel-sel berhampiran. Setiap photosensitizer diaktifkan oleh cahaya dari satu panjang gelombang yang khusus, yang menentukan berapa jauhnya cahaya boleh sampai di dalam tubuh badan. Jadi, doktor boleh menggunakan mereka untuk merawat tempat tubuh badan yang berbeza.

Kombinasi TCM & Perubatan Barat
Penyakit yang berkenaan:

Perubatan Cina Tradisional (TCM) merupakan satu sistem rawatan perubatan yang dibangunkan oleh Negeri Cina sejak beribu-ribu tahun. Ia melihat kepada interaksi di antara minda, badan dan persekitaran, dan bertujuan untuk mencegah serta mengubati kesakitan dan penyakit. MCHG menggunakan kombinasi rawatan TCM & terapi sasaran invasif minimal, yang menggabungkan kekuatan kedua-dua perubatan serta kelebihan menggunakan sistem terapeutik yang baharu untuk mencapai kesan yang lebih baik dan menggurangkan kesan sampingan.

Ablasi Frekuensi Radio
Penyakit yang berkenaan:

Ablasi Frekuensi Radio (RFA) melibatkan penggunaan haba ke laluan saraf tertentu untuk "mematikan" penghantaran signal sakit ke otak . Ia dilakukan dengan secara "pesakit luar" di mana pesakit hanya perlu diberikan anestetik tempatan dan sedikit ubat pelali, mengurangkan kemungkinan berlakunya komplikasi dari pembedahan serta anestetik umum. Ia mencatatkan kadar kejayaan yang tinggi serta kadar komplikasi yang rendah.

Kemoterapi Hijau
Penyakit yang berkenaan:

Kemoterapi ialah satu pencapaian di rawatan kanser. MCHG mengubah suai kemoterapi konventional dengan cara, meminimumkan kesan sampingan sementara memaksimumkan keberkesanan, yang dipercayai bahawa akan menjadi satu senjata kimia untuk merawat tumor malignan. Dengan kelebihan mengurangkan banyak kesan sampingan, kemoterapi yang digunakan di hospital tersebut dipertimbangkan sebagai kemoterapi hijau.

Terapi-termal
Penyakit yang berkenaan:

Satu senjata baharu untuk membunuh sel-sel kanser payudara dengan pemanggangan telah digunakan secara luasnya. Ia membunuh sel-sel kanser payudara dalam masa yang sangat singkat dengan ultrasound berfokus intensiti-tinggi. Semasa menjalankan rawatan, pesakit tidak perlu diberikan anestesia atau pembedahan dan tidak mengalami sebarang sakit luka. Terapi termal merupakan satu rawatan yang canggih untuk kanser payudara.

Terapi-Pisau-Foton
Penyakit yang berkenaan:

Pisau Foton juga dinamakan sebagai Radioterapi Konformal Tiga Dimensi- Pelbagai Bidang, bukan sesatah, dan terapi konformal. Pisau Foton merupakan satu teknik di mana rasuk radiasi yang digunakan dalam rawatan adalah berbentuk untuk dipadankan dengan tumor.Sebelum ini, rawatan radiasi padan dengan tinggi dan lebar tumor, ini bermaksud bahawa tisu sihat juga didedahkan kepada rasuk radiasi. Sekarang teknologi pengimejan yang canggih telah membolehkan ia untuk melokasi dan merawat tumor dengan tepat.

PET/CT>>

Tomografi Perlepasan Positron, juga dipanggil sebagai pengimejan PET atau satu imbasan PET, merupakan sejenis pengimejan perubatan nuklear. Imbasan PET mengukur fungsi-fungsi penting dalam tubuh badan, seperti aliran darah, penggunaan oksigen,dan metablisme gula (glukosa) untuk membantu doktor dalam menilai seberapa baiknya organ-organ dan tisu-tisu berfungsi.

125I Implan Benih
Penyakit yang berkenaan:

125I Implan Benih merupakan satu gantian baru kepada terapi radiasi tradisional. Dengan bantuan daripada Sistem Perancangan Rawatan (TPS) komputer, partikel-partikel radioaktif akan ditanam ke dalam tumor. Partikel-partikel yang melepaskan cahaya γ akan terus memusnahkan tumor dan menyebabkan kemusnahan sel-sel tumor yang disasarkan. Dengan masa berlalu, jumlah radiasi yang dikumpulkan akan menjadi cukup besar untuk memusnahkan dua helai DNA sel-sel tumor.

Baca selengkapnya
Lokasi Pejabat Malaysia
Soalan Lazim (FAQ)
Perkhidmatan Perubatan

Anda akan mendapat panggilan percuma selepas penyerahan anda.

Hantar

Telephone hotline

 0060102066616 (KL)
 0060108988919 (PEN)

Cancel

Confirm